Uw testament

Door een testament op te stellen bepaalt u zelf wat er na uw overlijden met uw bezittingen gebeurt: laat u het na aan uw familie of vrienden en organisaties die u ondersteunt?

In uw testament legt u vast wie wat krijgt. Daarbij kunt u ook aan een goed doel geven. Volgens de wet hebben uw eventuele kinderen recht op een bepaald deel van de erfenis (de ‘legitieme portie’). Erfgenamen moeten belasting betalen over hun deel van uw nalatenschap. Een goed doel betaalt geen belasting. Alles wat u aan Compassion nalaat, komt dus ten goede aan ons werk.


Meer informatie

In onze brochure over nalatenschappen leest u hoe u aan Compassion kunt nalaten. Deze kunt u hier downloaden, of per post aanvragen via het formulier:

 

Compassion gaat bewust en verantwoordelijk met je persoonsgegevens om. We verzamelen en verwerken alleen gegevens die nodig zijn om onze missie uit te voeren en onze service te verbeteren. We beschermen je gegevens, zullen ze nooit verkopen en delen ze nooit met derden zonder een juridische verwerkersovereenkomst. Ook kun je je altijd afmelden en op ieder moment gebruik maken van je wettelijk toegekende rechten. Dat is de korte en bondige versie van onze privacy verklaring. Via deze link kun je lezen hoe Compassion precies met je persoonsgegevens en privacy omgaat.


* Verplichte velden

Een prachtige kans voor Fhilip

Je woont op het platteland van Indonesië. Je bent arm, maar hebt een goed stel hersens. Je wilt graag verder komen dan het onzekere bestaan van je ouders. Je hebt alleen geen idee hoe. Een nalatenschap van een Nederlandse vrouw bracht uitkomst voor een aantal van hen, onder wie Fhilip. Wat de een moet loslaten bij het sterven, betekent een nieuwe start voor een ander.

Fhilip werkt in de kledingbranche

Sollicitatietraingen
Met het geld uit deze nalatenschap krijgen jongeren training in het sollicitatieproces. Er wordt gebouwd aan zelfvertrouwen en sociale en communicatieve vaardigheden. Fhilip: “Ik weet nu hoe ik beter tot mijn recht kom en heb geleerd mijn tijd wijs in te delen.”

Cirkel van armoede
Jongeren die opgroeien in kwetsbare omstandigheden missen vaak essentiële informatie en kennis over de arbeidsmarkt. Zij hebben een flinke steun in de rug nodig om hierin te kunnen stappen. Fhilip: “Door het programma heb ik ontdekt wat mijn passie is en kan ik daarin werken. Daarmee heb ik zelf een beter leven en ben ik anderen tot zegen.” Familieleden bijstaan kan met geld, maar ook met kennis en ervaring. Zo wordt de cirkel van armoede doorbroken.


Contact

Heeft u behoefte aan een gesprek over het werk van Compassion, neemt u dan gerust contact op met Jan Groothuis: jgroothuis@compassion.nl, 06-29089890.

Jan Groothuis