Een cadeau voor je sponsorkind


Tijdens de COVID-19 pandemie worden familiegiften en extra giften aan je sponsorkind, als dit mogelijk is, contant uitbetaald en besteed aan de meest primaire levensbehoeften. Denk bijvoorbeeld aan: extra voeding, schoon water, medicatie, hygiënekits of het betalen van de huur. Wil je de komende tijd maandelijks bijdragen aan de bestrijding van de gevolgen van de COVID-19 pandemie binnen de gemeenschappen waar Compassion werkt, overweeg dan een maandelijkse gift aan het fonds Noodhulp.

Waarom een extra gift?

Met deze extra gift laat je jouw sponsorkind nog eens extra weten hoe belangrijk hij of zij voor jou is.
Zeker tijdens deze pandemie kan jouw gift een grote bijdrage leveren aan het welzijn van het gezin.
Op dit moment kunnen gezinnen moeilijk en soms helemaal niet voorzien in hun primaire levensbehoeften. Denk bijvoorbeeld aan: extra voeding, schoon water, medicatie, hygiënekits of het betalen van de huur.

Hoe het werkt

Je kunt een gift geven aan je sponsorkind, het gezin of aan het project waar het kind bij hoort. Nadat je gift in het land van je sponsorkind ontvangen is, zorgen onze projectmedewerkers ervoor dat de gift bij de ouders of verzorgers terecht komt. Tijdens de pandemie wordt jouw gift zo veel mogelijk contant uitbetaald. Zo kan het gezin jouw bijdrage makkelijk besteden aan het meest noodzakelijke. In de meeste gevallen zal dit voeding zijn. Een projectgift wordt door onze lokale Compassion-medewerkers gebruikt voor datgene dat het meest nodig is. Ook dan zal het veelal gaan om voeding voor de gezinnen uit het project.

Bedankbrieven

Onder normale omstandigheden ontvang je van je sponsorkind een bedankbrief voor je gift. Hierin lees je hoe de gift is besteed en bij giften vanaf omgerekend $54 worden er meerdere foto’s toegevoegd. Tijdens de pandemie verloopt het briefschrijfproces anders dan normaal: de briefwisseling verloopt trager of is niet mogelijk. Als de Compassion-projecten weer opengaan ontvang je, als dat mogelijk is, zo snel mogelijk een bedankbrief. Waarschijnlijk zullen er geen foto’s beschikbaar zijn.

Verjaardagsgift

Tijdens de pandemie zal een verjaardagsgift vaak besteed worden aan eten voor het gezin of voor het betalen van de huur.

Kindgift

Een kindgift wordt tijdens de coronacrisis contact uitbetaald aan het gezin en vaak besteed aan primaire levensbehoeften.

Gift voor het gezin

Veel gezinnen moeten tijdens de huidige pandemie overleven. De contant uitbetaalde gift wordt door ouders besteed aan extra voeding, schoon water, medicatie, hygiënekits of het betalen van de huur.

Projectgift

Vanwege de lockdown zijn vrijwel al onze projecten gesloten: we kunnen geen sponsorkinderen ontvangen. Onze lokale medewerkers zijn nog wel volop actief. Zij proberen zoveel mogelijk in contact te blijven met alle sponsorkinderen en hun gezinnen. Extra giften worden op dit moment besteed aan: extra voeding, schoon drinkwater, medische zorg en het bezoeken van de sponsorkinderen als dit mogelijk is. (Beeld: eenmaal op bezoek uitleg over handen wassen.)

Laatste gift

Gaat je kind uit het Compassion-project? Dan kun je hem of haar nog een laatste gift geven. Vanwege COVID-19 kan het zijn dat het voor de ontwikkeling van je sponsorkind nu vooral wijs is om te investeren in goede voeding of een andere primaire levensbehoefte.