Waarom doen wij ons werk?


Ruim 700 miljoen mensen leven onder de grens van extreme armoede en hebben minder dan € 1,65 per dag te besteden. Zij staan dagelijks voor onmogelijke keuzes.

Onze programma's


Via ons kindsponsorprogramma begeleiden we individuele kinderen van extreme armoede naar zelfredzaamheid. Een lokale kerk helpt hen op elk gebied van hun leven: onderwijs, lichamelijk, emotioneel, sociaal, economisch én geestelijk.

Moeders en baby's die in extreme armoede leven, zijn heel kwetsbaar. Daarom helpen we bij zwangerschappen, de bevalling en de eerste 4 jaar van het nieuwe leven. Zo bestrijden we kindersterfte en geven we baby's een goede start in het leven.

Via aanvullende hulpfondsen ruimen we blokkades uit de weg, die de ontwikkeling van kinderen tegenhouden. Denk aan schoon drinkwater, malaria, noodhulp, HIV/AIDS voorlichting, en grote medische kosten.

Uit onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek blijkt
dat Compassions aanpak werkt. Compassion sponsorkinderen...


27%

hebben meer kans op afronding van middelbaar onderwijs

35%

hebben meer kans op een kantoorbaan als volwassene

40-70%

hebben meer kans om kerkleiders te worden ...dan hun niet-gesponsorde leeftijdsgenoten.

Jezus centraal

Jezus staat centraal in ons werk, in zowel Nederland als de ontwikkelingslanden. Een werkelijke verandering komt van binnenuit. Daarom brengen we kinderen in contact met het evangelie van Jezus Christus. Als ze zijn liefde ervaren, geeft dat vaak een enorme boost om te groeien.

Voor kinderen

Wij richten ons niet in de eerste plaats op hulp aan gemeenschappen, maar op individuele kinderen. We helpen kinderen zich gezond te ontwikkelen, tot zelfredzame, volwassenen die op hun beurt hun gemeenschap gaan veranderen.

Via de kerk

Alle Compassion-projecten worden door lokale kerken uitgevoerd. We helpen kerken in gebieden waar armoede heerst uit te reiken naar de meest kwetsbare mensen in hun gemeenschappen en zo de liefde van Jezus te laten zien.